Inventaris via barcode

Wilfired
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 26
Lid geworden op: 24 Mar 2018
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Inventaris via barcode

Berichtdoor Wilfired » 30 Apr 2018, 16:44

Wie heeft er goede ervaringen met een systeem om een inventaris bij te houden via het in/uit scannen van producten?
Liefst via de barcode, maar voor sommige zaken zal het ook manueel moeten...

Liefst een frontend met een hoge waf en een stabiel backend

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2082
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 158 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Contact:

Re: Inventaris via barcode

Berichtdoor cadsite » 30 Apr 2018, 17:08

Wat is goed é...
Wij hebben een tijd admin2win gebruikt van ets. Nu hebben we AS40 (waarschijnlijk enkel gekend door gepensioneerden.)
admin2win werkte goed, zowel met de scanner en manueel. Meer dan deze 2 systemen ken ik niet dus echt goed vergelijken kan ik niet.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28643
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1878 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 372 keer

Re: Inventaris via barcode

Berichtdoor r2504 » 30 Apr 2018, 17:26

cadsite schreef: Nu hebben we AS40 (waarschijnlijk enkel gekend door gepensioneerden.)


Je bent een nulletje vergeten... de huidige naam is trouwens "IBM i" wat een IBM Power systeem is.

Wilfired
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 26
Lid geworden op: 24 Mar 2018
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Inventaris via barcode

Berichtdoor Wilfired » 30 Apr 2018, 17:47

Bijkomende info: het is voor thuisgebruik

AS400 ken ik, maar dat is wat te gecompliceerd voor huis en keukengebruik.

Op github kwam ik wel wat tegen, maar allen zonder veel info, dus als iemand ervaring met zulke oplossingen heeft hoor ik het graag.

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1047
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 55 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: Inventaris via barcode

Berichtdoor bruma » 30 Apr 2018, 17:59

Zou je kunnen programmeren in excel
Uw scanner is uw invoer (cfr klavier), uw ingelezen code is in of uit afhankelijk van of die al gescand werd op niet.
Is uit en in aanwezig in dezelfde tab dan kan je die transfereren naar de tab backup

joriz
Pro Member
Pro Member
Berichten: 394
Lid geworden op: 13 Mei 2006
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Inventaris via barcode

Berichtdoor joriz » 30 Apr 2018, 18:03

Als het om IT related producten gaat zie http://www.sivann.gr/software/itdb/
Er zit een functie in om labels te printen. Opgelet het is wel open source.
We hebben hier een 20000-tal items inzitten. Een low spec Linux bak is voldoende om het pakket te draaien.
Edpnet VDSL XL + Voip @ 100/30Mbit / Fritzbox 7490

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2082
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 158 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Contact:

Re: Inventaris via barcode

Berichtdoor cadsite » 30 Apr 2018, 18:09

r2504 schreef:
cadsite schreef: Nu hebben we AS40 (waarschijnlijk enkel gekend door gepensioneerden.)


Je bent een nulletje vergeten... de huidige naam is trouwens "IBM i" wat een IBM Power systeem is.

Ik was inderdaad een 0 vergeten, maar toch werken we er nog mee. De collega’s die ermee moeten werken noemen dat ‘de groen letterkes’.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28643
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1878 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 372 keer

Re: Inventaris via barcode

Berichtdoor r2504 » 01 Mei 2018, 01:04

cadsite schreef:De collega’s die ermee moeten werken noemen dat ‘de groen letterkes’.


Dan lopen je collega's hopeloos achter want het ding kan ondertussen heel wat meer (maar dat is een andere discussie) :wink:

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2082
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 158 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Contact:

Re: Inventaris via barcode

Berichtdoor cadsite » 01 Mei 2018, 11:01

r2504 schreef:
cadsite schreef:De collega’s die ermee moeten werken noemen dat ‘de groen letterkes’.


Dan lopen je collega's hopeloos achter want het ding kan ondertussen heel wat meer (maar dat is een andere discussie) :wink:

Inderdaad een andere discussie, maar als je ze kan helpen, DOEN!
De frustratie die ik dagelijks bij hen zie... :-(


Terug naar “Allerlei”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten