Home assistant

Gebruikersavatar
bollewolle
Premium Member
Premium Member
Berichten: 747
Lid geworden op: 16 Nov 2007
Twitter: bollewolle
Locatie: Gent
Bedankt: 58 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 109 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor bollewolle » 03 Sep 2018, 08:56

MClaeys schreef:Momenteel ben ik op zoek naar een camera deurbel waar ik de camera ook van op men dashboard kan zetten.


Van Doorbird (link naar hub en camera component) kan ik zeggen dat het bijzonder goed werkt. Live feed + foto van laatste persoon die aangebeld heeft. Maar er zijn er wel meerdere. Ff op het forum zoeken of kijken onder de camera componenten waar ze tussen zouden moeten staan (net als gewone ip cams uiteraard).

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4928
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 281 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor MClaeys » 03 Sep 2018, 09:06

Doorbird werkt met Fritzbox, das wel extra handig, ik kende het merk nog niet. Eens zien hoe het zit met de gong, want ik heb geen kabels liggen voor een bekabelde gong te hangen. En eens wat inlezen rond de connectiviteit, want ik ben voor een bel wat huiverig voor dat cloud gedoe dat na een paar jaar stopt, dan word het een dure baksteen :).
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
bollewolle
Premium Member
Premium Member
Berichten: 747
Lid geworden op: 16 Nov 2007
Twitter: bollewolle
Locatie: Gent
Bedankt: 58 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 109 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor bollewolle » 03 Sep 2018, 09:14

MClaeys schreef:want ik ben voor een bel wat huiverig voor dat cloud gedoe dat na een paar jaar stopt, dan word het een dure baksteen :).


Igv Doorbird dan inderdaad wel een heel dure baksteen :)

Ivm de gong, je kan die ook via Wifi aansluiten geloof ik (heb zelf een netwerkkabel getrokken en wordt zo via PoE gevoed).

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1748
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 57 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer
Contact:

Re: Home assistant

Berichtdoor devilkin » 03 Sep 2018, 13:11

Ik heb een goedkope ALDI draadloze deurbel, werkt op 433MHz. Wordt opgepikt door m'n RFLink, en ik trigger dan een python script om via een aangesloten webcam een foto te nemen en dat naar mezelf te mailen ;)

Niks cloud, werkt ook, en als mijn deurbel kapot gaat koop ik een andere...
Telenet Whoppa -- using Ubiquiti USG-3
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4928
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 281 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor MClaeys » 03 Sep 2018, 13:19

Ik heb een 433Mhz deurbel maar ik krijg ze niet aan men systeem gekoppeld (misschien nog eens verder naar zoeken). Men server staat in een ruimte naast de voordeur dus webcam zou ook nog wel kunnen werken dan inderdaad :). Geen slechte piste :).
Xbox Live: MClaeys

horaasje
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 Nov 2018

Re: Home assistant

Berichtdoor horaasje » 07 Nov 2018, 15:16

MClaeys schreef:Home Assistant en Ubiquity gaan wat dichter bij elkaar staan: https://www.home-assistant.io/blog/2018 ... assistant/


Heb sindskort ook een UniFi PoE+ switch en wat AP's, zou willen uitbreiden naar outdoor AP en enkele beveiligings camera's.
Maar nu lees ik net, en ondervind ik zelf, dat het onmogelijk is om op die switch poorten beveiliging te zetten!
Dus basic geen switch port security adhv. MAC adres ...
Het alternatief wat ze bieden is een RADIUS server opzetten (of dit door een USG te laten doen) en aan de switch poorten dit RADIUS profiel toe te kennen waarin dan de users in de vorm van MAC adressen staan. Vrij omslachtig en dan moet je nog zo'n security gateway kopen of zelf een RADIUS server opzetten thuis.

Wel goed om te horen dat ze bezig zijn met een samenwerking met Home Assistant.
Had graag voor mijn NHC wat meer connecties gehad met oa. Google Assistant bv., maar dat zou eraan komen.

Eens kijken wat mogelijk is via OpenHAB ..

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1748
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 57 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer
Contact:

Re: Home assistant

Berichtdoor devilkin » 2 weken 5 dagen 20 uur geleden (29 Nov 2018, 09:11)

Ondertussen heb ik volgende dingen al ermee uitgebouwd:
  • detectie van wie thuis is, afhankelijk daarvan bepaalde andere dingen sturen. Dit adhv bluetooth/wifi smartphones, smartwatches, laptops... (gezien ieder zijn materieel heeft is dit geen probleem)
  • koppeling met alarmsysteem voor uitlezen van sensoren/alarm en daar acties aan gekoppeld
  • bericht bij deurbel (voor 't geval je elders zit en 't niet gehoord hebt) - afhankelijk van of je thuis bent of niet krijg je iets anders ;)
  • automatisch aansturen van lampen (momenteel KaKu)
  • Aansturen van Logitech Harmony hub activities
  • koppeling vanuit de harmony hub naar emulated hue / emulated roku voor commando's te kunnen sturen vanuit de Harmony activities welke normaal niet supported zijn - dit is nog niet 100% in orde, maar gezien ik de hub pas sinds gisteren heb ;)

todo:
  • zigbee (eenmaal de module binnen is)
  • Uitlezen watermeter als ik ooit eens die adapter in orde heb
  • whatever else i can think of that is also useful
Telenet Whoppa -- using Ubiquiti USG-3
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4928
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 281 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor MClaeys » 2 weken 2 dagen 15 uur geleden (02 Dec 2018, 14:01)

Hoe doe je de locatiedetectie? Ik wil dat gaan gebruiken om bvb automatisch alles uit te schakelen als iedereen uit huis is en er bvb een lamp vergeten is, maar wifi is in mijn ogen niet het meest betrouwbare, gsm's gaan al eens in "sleepmode" waardoor ze geen verbinding hebben met wifi.
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1748
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 57 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer
Contact:

Re: Home assistant

Berichtdoor devilkin » 2 weken 2 dagen 12 uur geleden (02 Dec 2018, 17:12)

Momenteel gebruik ik een mix:
- Unifi presence detection (is dus over wifi)
- bluetooth presence detection

De combinatie van de 2 geeft een goed beeld heb ik al willen merken.

Je kan evt ook eens kijken naar de android app Ariela, welke ook support heeft voor location.
Telenet Whoppa -- using Ubiquiti USG-3
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4928
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 281 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor MClaeys » 2 weken 2 dagen 11 uur geleden (02 Dec 2018, 17:25)

Ah, het is al even geleden dat ik voor een app had gekeken en ik vond ze altijd dik tegenvallen. Deze ziet er nog wel goed uit. Tnx voor de tip.
Bluetooth tracking wil ik ook nog wel bekijken achteraf, om in te stellen dat de rolluik niet open gaat als er nog iemand in de slaapkamer aanwezig is. Daar heb ik me nog niet in verdiept.
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4928
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 281 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor MClaeys » 1 dag 11 uur 28 minuten geleden (17 Dec 2018, 17:49)

https://www.reddit.com/r/homeassistant/ ... it-android
Voor wie Harmony Hub gebruikt op HA, niet updaten naar de laatste firmware.
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3343
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 342 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor Splitter » 1 dag 11 uur 20 minuten geleden (17 Dec 2018, 17:57)

devilkin schreef:Ondertussen heb ik volgende dingen al ermee uitgebouwd:
  • koppeling met alarmsysteem voor uitlezen van sensoren/alarm en daar acties aan gekoppeld


hoe doe je de koppeling met het alarm, en welk alarm heb je als ik vragen mag?
ooit zal hier iets nuttigs staan

Gebruikersavatar
TimoLimo
Plus Member
Plus Member
Berichten: 187
Lid geworden op: 03 Mar 2010
Bedankt: 36 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor TimoLimo » 1 dag 10 uur 21 minuten geleden (17 Dec 2018, 18:55)

MClaeys schreef:https://www.reddit.com/r/homeassistant/comments/a6u6ep/psa_harmony_hub_firmware_v415206_breaksremoves/?utm_source=reddit-android
Voor wie Harmony Hub gebruikt op HA, niet updaten naar de laatste firmware.


Bedankt voor de heads-up! Ik overwoog een Harmony Elite + Hub (If I must) om mijn oude (maar nog zeer goed werkende) Harmony 1100 te vervangen en dan te koppelen aan een nog te bepalen automatisatiesysteem zoals HA. Maar denk niet dat ik tot de aanschaf overga dan.

[Rant]
Als ze local network control expres hebben geblokkeerd en alles via hun cloud moet of een andere big-brother cloud service (Google Home, Amazon Alexa, enz) dan sla ik het over. Ik ben die geforceerde moves naar 101 cloud-services en hardware-lockins kotsbeu.. Maar ik begrijp dat het voor Jan Modaal allemaal gemakkelijker is om zoveel mogelijk niet in eigen beheer te willen, en daar dan het geld zit om die fabrikanten/leveranciers zo lang mogelijk te laten overleven. But that's not me!

(sidenote: de Harmony 1100 moet ik eigenlijk ook al jaar en dag via een online connectie configureren, de set-up applicatie is basically een browser, (laatste app-update: 19 januari 2010 :D)
[/Rant]

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1366
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 144 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 131 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor MaT » 5 uur 59 minuten 11 seconden geleden (18 Dec 2018, 23:18)

Op de blog van homeassistant is ook wat meer info verschenen hierover: https://www.home-assistant.io/blog/2018 ... local-api/

-Hopelijk gaat het over een foutje van logitech, ze blijven het opvolgen.
-Er is een 2e API voor lokale toegang die ze nu proberen werkend te krijgen.
-Je kan de oude firmware terugzetten en internettoegang blokkeren om het snel terug werkend te krijgen.
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron


Terug naar “Allerlei”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast