Transistor nodig

kamiel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 18 Jun 2012
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 127 keer

Transistor nodig

Berichtdoor kamiel » 12 Sep 2017, 20:39

Hallo,
ik heb een transistor nodig. Maar veel kennis hierover heb ik niet en het aanbod is zo groot dat ik niet weet wat ik moet kopen.
Misschien zit hier iemand die mij wil/kan helpen?
Waarvoor ik het nodig heb is nogal moeilijk uit te leggen. Het gaat om een benzine injector signaal. Bij 99,99% van de auto's is die injector massa gestuurd. Ik heb nu net die 0,01% vast die + gestuurd is. Ik heb bij deze wagen het injectorsignaal nodig (injectietijd), maar de stuurdoos die dit signaal moet verwerken kan alleen een massa gestuurd signaal lezen.
Dus kijk ik eens of het mogelijk is om dit signaal om te vormen. 't komt er dus op neer dat als de injector in rust is er nu 0V op staat en bekrachtigd 14V. En ik het net het omgekeerde nodig. De frequentie van het signaal varieert van 10Hz tot 100Hz. De duur van de injectie varieert van 5ms tot ongeveer 30ms.
Iemand enig idee welke transistor ik hiervoor kan gebruiken?
Zie schema:
Als er niet wordt ingespoten
Naamloos1.jpg

Als er wel wordt ingespoten
Naamloos2.jpg
Laatst gewijzigd door kamiel op 12 Sep 2017, 20:42, 1 keer totaal gewijzigd.
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
TV: Netflix, Stievie, VRTNU en vier.be
VOIP: Weepee (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via Raspbx
GSM: Orange (met Chinese Oukitel K4000)

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4275
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 228 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 129 keer

Re: Transistor nodig

Berichtdoor honda4life » 12 Sep 2017, 20:40

Heb je enig idee hoe veel stroom je injector trekt?
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

kamiel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 18 Jun 2012
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 127 keer

Re: Transistor nodig

Berichtdoor kamiel » 12 Sep 2017, 20:43

Ongeveer 1,5A. Ik vermoed wel dat er een stroompiekje zal zijn tijdens het aantrekken van de injector.

De weerstand van 10Ohm op het schema stelt de benzine injector voor. Die weerstand kan wel wat veranderen gezien de temperatuur van de motor.
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
TV: Netflix, Stievie, VRTNU en vier.be
VOIP: Weepee (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via Raspbx
GSM: Orange (met Chinese Oukitel K4000)

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4275
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 228 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 129 keer

Re: Transistor nodig

Berichtdoor honda4life » 12 Sep 2017, 20:47

Wat is jouw locatie, hoe lang kan je er op wachten.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

kamiel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 18 Jun 2012
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 127 keer

Re: Transistor nodig

Berichtdoor kamiel » 12 Sep 2017, 20:49

Ik zou die eigenlijk morgen al nodig hebben. Als ik zeker zou weten dat die schakeling werkt kan ik eventueel ergens online bestellen om dan donderdag uit te proberen.
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
TV: Netflix, Stievie, VRTNU en vier.be
VOIP: Weepee (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via Raspbx
GSM: Orange (met Chinese Oukitel K4000)

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4275
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 228 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 129 keer

Re: Transistor nodig

Berichtdoor honda4life » 12 Sep 2017, 20:57

Weet je winkels in de buurt die componenten verkopen?

Ik weet ook niet of er zaken nodig zijn zoals vrijloopdiode, andere truucjes om sneller te schakelen, ...
Voor hetzelfde geld is het geen transistor maar een FET...
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

kamiel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 18 Jun 2012
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 127 keer

Re: Transistor nodig

Berichtdoor kamiel » 12 Sep 2017, 20:59

Die stroom van 1,5A hoeft wel niet door dit transistor te gaan. Ik heb enkel het signaal nodig. Dus als ik er een groot weerstand voor zet kan de stroom zo goed als verwaarloosbaar zijn!
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
TV: Netflix, Stievie, VRTNU en vier.be
VOIP: Weepee (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via Raspbx
GSM: Orange (met Chinese Oukitel K4000)

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4275
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 228 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 129 keer

Re: Transistor nodig

Berichtdoor honda4life » 12 Sep 2017, 21:01

Ik was juist het schema aan het bestuderen, ik geraakte er maar niet wijs uit...
Ik heb wel het één en het ander liggen, maar 't is vast wel wat ver rijden voor een stom transistortje.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

kamiel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 18 Jun 2012
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 127 keer

Re: Transistor nodig

Berichtdoor kamiel » 12 Sep 2017, 21:13

In Diksmuide is een elektronica winkel, dat is voor het dichtst. Ga er morgen eens naartoe...
Of anders online bestellen bij Gotron.be
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
TV: Netflix, Stievie, VRTNU en vier.be
VOIP: Weepee (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via Raspbx
GSM: Orange (met Chinese Oukitel K4000)

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4275
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 228 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 129 keer

Re: Transistor nodig

Berichtdoor honda4life » 12 Sep 2017, 21:23

Komt wel in orde, ik heb er het volste vertrouwen in!
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
jaker
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 791
Lid geworden op: 20 Sep 2010
Locatie: Meerhout
Bedankt: 69 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: Transistor nodig

Berichtdoor jaker » 13 Sep 2017, 06:02

In deze schakeling wordt de transitor als schakelaar gebruikt en kan bijna elke NPN transitor worden gebruikt. Het bereik van 10Hz tot 100Hz mag ook geen probleem zijn. Een "gewone" BC547 volstaat. Deze heeft een bereik van over de 100MHz en een max. collectorstroom van 100mA. :-)
Internet/TV: Telenet Whoppa
VoIP: Fritzbox 7390 met WeePee/Dellmont
Router: Netgear R7000 met TomatoUSB (by Shibby)

kamiel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 18 Jun 2012
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 127 keer

Re: Transistor nodig

Berichtdoor kamiel » 13 Sep 2017, 19:49

Polariteit van het signaal wordt perfect omgekeerd! Bedankt!
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
TV: Netflix, Stievie, VRTNU en vier.be
VOIP: Weepee (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via Raspbx
GSM: Orange (met Chinese Oukitel K4000)


Terug naar “Allerlei”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: r2504 en 1 gast