Home assistant

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Home assistant

Berichtdoor r2504 » 04 Nov 2017, 16:22

Naar aanleiding van een recente melding in "Ik heb nieuwe speelgoed", zonet Home Assistant geïnstalleerd.

Ik heb hier wel een RPI liggen maar het is eenvoudiger voor mij gewoon even een VM aan te maken dus heb het draaien onder CentOS (misschien toch niet zo'n goede keuze).

Ondertussen heb ik Home Assistant draaien... maar nu ? De tutorials lijken me toch iets te beknopt... heeft er iemand ervaring mee ?

PieterVO
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 16 Jun 2017
Bedankt: 20 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor PieterVO » 04 Nov 2017, 19:27

Ik gebruik Home Assistant nu al een hele tijd. Dit om Plex, Philips Hue, Ikea Tradfri, Yeelight, Xiaomi sensors, zelf gebouwde radiator motor (a.h.v. MQTT), onze receiver, ... te bedienen en te laten samenwerken. Zo heb ik onder andere een alarm systeem geconfigureerd, gaan de lichten uit als we een film starten, gaan ze aan als we pauzeren, gaan overal de lichten automatisch aan en uit a.h.v. bewegingssensoren. De mogelijkheden zijn echter eindeloos! :-D

Een nadeel is dat het soms kan gebeuren dat een onderdeel niet meer werkt doordat er automatisch nieuwe firmware is geïnstalleerd op die component. Normaal is dit echter na een week al opgelost.

Alles wordt eigenlijk geconfigureerd in configuration.yaml bestand : zie https://home-assistant.io/docs/configuration/
Elke onderdeel heeft een specifieke configuratie. De onderdelen waarmee Home Assistant samenwerkt kan je hier zien: https://home-assistant.io/components/. Per component staat er uitgelegd hoe je die in Home Assistant moet integreren.

Nog een tip is dat je alle componenten kan laten samenwerken met Home Kit van Apple en Google Assistant van Google. Dus je kan direct alles bedienen met je stem :wink:.

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3161
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 221 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 244 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor Tomby » 04 Nov 2017, 20:10

Daar ik al Tado heb, met wat simpele IFTTT automatisatie, en nu ook mijn eerste Tradfri lichtsetje, ga ik me hier toch ook eens moeten in verdiepen...
Afbeelding

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor r2504 » 05 Nov 2017, 13:33

PieterVO schreef:Alles wordt eigenlijk geconfigureerd in configuration.yaml bestand : zie https://home-assistant.io/docs/configuration/



Tja, hierin heb ik...

Code: Selecteer alles

media_player:
  - platform: sonos

light:
  - platform: lifx


... gezet maar wat nu ? De "discovery:" tag staat er trouwens ook in maar dat lijkt niet te werken ?

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4352
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 245 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 284 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor MClaeys » 05 Nov 2017, 16:28

Vanwaar de keuze voor CentOS? (Niet dat ik zelf een goede reden heb om steeds Debian te kiezen). En waarom denk je dat het geen goede keuze was?
Xbox Live: MClaeys

Liko
Starter
Starter
Berichten: 21
Lid geworden op: 04 Nov 2017
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor Liko » 05 Nov 2017, 16:36

PieterVO schreef:Een nadeel is dat het soms kan gebeuren dat een onderdeel niet meer werkt doordat er automatisch nieuwe firmware is geïnstalleerd op die component. Normaal is dit echter na een week al opgelost.


Dit kan je toch niet serieus menen?

Minstens een week down omdat er, ongewenst, een nieuwe firmware is gepushed?

Dat is toch een reden om niet met dit systeem te werken!

PieterVO
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 16 Jun 2017
Bedankt: 20 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor PieterVO » 05 Nov 2017, 16:50

Liko schreef:Dat is toch een reden om niet met dit systeem te werken!


Ik denk dat je dat nadeel hebt bij elk systeem die verschillende componenten van verschillende fabrikanten laat samenwerken.

r2504 schreef:Tja, hierin heb ik...

Code: Selecteer alles

media_player:
  - platform: sonos

light:
  - platform: lifx


... gezet maar wat nu ? De "discovery:" tag staat er trouwens ook in maar dat lijkt niet te werken ?


Is dat je hele configuration.yaml? Vind Home Assistant uw Sonos? Vergeet niet dat je Home Assistant moet herstarten na het bewerken van die configuration file.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor r2504 » 05 Nov 2017, 18:41

MClaeys schreef:Vanwaar de keuze voor CentOS? (Niet dat ik zelf een goede reden heb om steeds Debian te kiezen). En waarom denk je dat het geen goede keuze was?


Goh, ben geen Linux kenner en het feit dat ik er RHEL zag bijstaan gaf me enigsinds de motivatie. Waarom geen goede keuze... blijkt dat de stappen die beschreven staan niet compleet zijn en ik toch wel wat troubleshooting heb moeten doen voor het "werkte". Ondertussen krijg ik Home Assistant trouwens niet meer opgestart vanwege een probleem met Python.

Bizar dat er geen Debian tussen staat... uiteindelijk is dat toch de basis van Raspbian ? Enige suggestie trouwens welke distro aanbevolen zou zijn ?

Liko schreef:Dat is toch een reden om niet met dit systeem te werken!


Tja, het is niet Home Assistant z'n schuld als een andere vendor een niet backwards compatible firmware pushed ?

PieterVO schreef:Is dat je hele configuration.yaml?


Nee, het overige is de standaard basis configuratie vermoed ik.

PieterVO schreef:Vind Home Assistant uw Sonos?


Nope, die melding krijg ik ook te zien... over het feit dat hij m'n LIFX lamp niet kan vinden zegt hij zelfs niets.

PieterVO schreef:Vergeet niet dat je Home Assistant moet herstarten na het bewerken van die configuration file.


Heb ik ook gedaan.

Liko
Starter
Starter
Berichten: 21
Lid geworden op: 04 Nov 2017
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor Liko » 05 Nov 2017, 20:33

r2504 schreef:
Liko schreef:Dat is toch een reden om niet met dit systeem te werken!


Tja, het is niet Home Assistant z'n schuld als een andere vendor een niet backwards compatible firmware pushed ?


Kan het systeem er dan niet voor zorgen dat alles in een vlan komt waarbij de fabrikant dan geen firmare update kan pushen?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor r2504 » 05 Nov 2017, 21:15

Liko schreef:Kan het systeem er dan niet voor zorgen


Wie is "het systeem" ?

orionis
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 49
Lid geworden op: 02 Mar 2010
Locatie: Tienen
Bedankt: 6 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor orionis » 05 Nov 2017, 22:52

Ik gebruik nu al een paar jaar domoticz samen met NHC,
maar dacht door deze thread ook maar eens home assistant uit te proberen.

Ik heb Linux mint in virtualbox en heb gebruik gemaakt van de VirtualEnv instructies.
De auto discovery werkt best goed op het eerste zicht en is iets wat ik wel mis bij domoticz.
Mn chromecast, samsung tv en harmony hub worden gedetecteerd (netwerk setting moeten wel op bridge mode staan).
Via overview kan ik dan wat basic acties doen op chromecast (on / off), samsung tv (on/off, volume up / down / mute).
Op de harmony kan ik enkel de huidige activiteit zien en alles uit zetten. Terug een activiteit aanzetten zit er bij de overview niet bij.

Met de developer tools Services kan ik wel een nieuwe activiteit of device command via harmony versturen,
dus het werkt wel. Ik ga nog eens bekijken hoe makkelijk het is om deze activiteiten als knop zichtbaar te maken.
- Internet, TV, mobile: scarlet Trio, Tempo Giga, Mobile Vikings
- Streaming: Netflix en google play music
- Gaming: PC met Vive en Nintendo switch
- Domotica: Niko home control + domoticz op PI met Zwave

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor r2504 » 06 Nov 2017, 19:01


Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3161
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 221 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 244 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor Tomby » 06 Nov 2017, 21:11

Nav deze thread en die Tweakers post waaruit ik las dat Tradfri ondersteund is, dacht ik van dit ook eens te proberen... Pff, is niet voor de faint of heart.
Heb het hier proberen werkend te krijgen op Windows, maar is gewoon dikke miserie. Je moet voortdurend uitpuzzelen waarom x of y nu weer niet werkt, en dan ontbrekende packages installeren. Moest oa ook C++ 14.0 buildtools installeren. Wanneer ik het dan eindelijk werkend kreeg met discovery, bleek er een probleem met Tradfri. Weer wat zoeken en googlen, en dan blijkt ook daar weer een issue mee te zijn waardoor Tradfri eigenlijk niet werkt op Windows.

Zal es moeten proberen met een VM of Docker, maar daar heb ik al helemaal geen ervaring mee...
Afbeelding

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor r2504 » 06 Nov 2017, 21:56

Tomby schreef:Je moet voortdurend uitpuzzelen waarom x of y nu weer niet werkt


Dat gevoel had ik dus ook... een verre van matuur product... maar misschien heeft het daarom ook versie 0.57 ?

dr.trimble
Pro Member
Pro Member
Berichten: 350
Lid geworden op: 22 Jan 2007
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor dr.trimble » 07 Nov 2017, 08:39

ik draai al een 3-tal jaar een alternatief Domoticz. Dit programma kan gerust evenaren met de professionele domoticapakketen. in principe kun je er zelf meer mee en is het nog eens makkelijk in te stellen ook

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4352
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 245 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 284 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor MClaeys » 07 Nov 2017, 08:53

De interface van Home Automation vind ik wel veel prettiger (en het feit dat er geen app nodig is die up-to-date gehouden moet worden).
Of je meer kan met Domoticz weet ik eigenlijk niet, ik denk dat ze al vrij dicht tegen elkaar hangen. OpenHAB is ook een alternatief maar naar t schijnt moeilijker om onder de knie te krijgen.
Xbox Live: MClaeys

PieterVO
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 16 Jun 2017
Bedankt: 20 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor PieterVO » 07 Nov 2017, 15:06

Ik draai mijn Home Assistant installatie als een Hassbian image op een Raspberry Pi 3.
Persoonlijk denk ik dat dat de makkelijkste manier is om ermee aan de slag te gaan. Je vermijd dan ook alle installatie problemen.
Eenmaal je doorhebt hoe de configuratie en de automations van HA werkt, is het eigenlijk helemaal niet moeilijk. Je kan er ook heel makkelijk zelf componenten voor schrijven of met MQTT allerlei soorten toestellen integreren, wat de mogelijkheden echt eindeloos maakt :wink:.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor r2504 » 08 Nov 2017, 21:39

PieterVO schreef:Ik draai mijn Home Assistant installatie als een Hassbian image op een Raspberry Pi 3.
Persoonlijk denk ik dat dat de makkelijkste manier is om ermee aan de slag te gaan.


Dat wil ik best geloven... maar een andere distro (welke dan ook nog vermeld is op hun website) mag toch niet zo'n groot probleem zijn ?

Gebruikersavatar
bollewolle
Premium Member
Premium Member
Berichten: 678
Lid geworden op: 16 Nov 2007
Twitter: bollewolle
Locatie: Gent
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor bollewolle » 09 Nov 2017, 08:01

Kan idd bevestigen dat het enorm simpel is om via Hass.io en een Pi3 de boel te installeren. Gisteren op een uurtje de boel draaiende gekregen, inclusief z-ware stick werkende en eerste z-wave device. Gewoon op basis van de instructies hier en de videohierwas ook behulpzaam (irritante kerel, dat wel). Verrast dat Plex, de tv, de Harmony Hub, ... automatisch al tevoorschijn kwamen. Al enkele zaken als test toegevoegd, ga mij de komende weken nog wat kunnen amuseren, kzie het al :)

Wel vervelend dat het complexer zou zijn, vermoedelijk dat ze daarom met hun eigen image zijn uitgekomen zeker.

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4352
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 245 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 284 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor MClaeys » 09 Nov 2017, 09:51

Ik test ze allemaal op een dual core Atom pc die ik heb liggen, want ik lees van de Pi dat nogal vaak de SD corrupt kan raken en geen zin er elke maand aan te moeten prutsen eens het draait :).
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4352
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 245 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 284 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor MClaeys » 3 weken 3 dagen 20 uur geleden (21 Nov 2017, 23:23)

r2504 schreef:Bizar dat er geen Debian tussen staat... uiteindelijk is dat toch de basis van Raspbian ? Enige suggestie trouwens welke distro aanbevolen zou zijn ?

Voor het geval je Debian eens zou willen proberen, daarnet geïnstalleerd op een Debian (heb wel geen GUI geïnstalleerd, dus puur command)
1) Install Debian
2) Inloggen met account => Su => admin pw
3) nano /etc/apt/sources.list => #plaatsen voor de dvd-drive
4) apt-get install software-properties-common
5) curl -fsSL get.docker.com -o get-docker.sh
6) sh get-docker.sh
7) usermod -aG docker gebruikersnaam
8) apt-get install bash (normaal niet nodig, staat default op Debian)
9) apt-get install socat
10) apt-get install jq
11) apt-get install curl
12) apt-get install avahi-daemon
13) apt-get install dbus-daemon
14) curl -sL https://raw.githubusercontent.com/home- ... io_install | bash -s

Configuratie bekijk ik later wel.
Home Assistant.PNG
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor r2504 » 3 weken 2 dagen 22 uur geleden (22 Nov 2017, 21:22)

Bizar... ik krijg Debian niet geïnstalleerd in ESX.

Bij het booten krijg ik het scherm...

debian.jpg


... en ik kan navigeren met m'n pijltjes, maar als ik op Enter druk bij de (Graphical) install hangt alles :?

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4352
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 245 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 284 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor MClaeys » 3 weken 2 dagen 22 uur geleden (22 Nov 2017, 22:05)

Dat is niet alleen bij ESX het geval, ik had het gelijkaardig bij mijn pc. Gewoon enkele minuten wachten en dan ging hij toch door bij mij. De installatie is de laatste 2 versies traag in opstart (maar tijdens de installatie zelf gaat het vlot). Als je aan het einde een versie zonder gui wil volstaat het trouwens alles af te vinken behalve de system tools. Ik weet niet welke GUI het beste draait op ESX.
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1470
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 114 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor petrol242 » 3 weken 2 dagen 21 uur geleden (22 Nov 2017, 22:22)

Welke debian image gebruik je? Netwerk-boot, usb, CD,...
Misschien een grafische configuratie in je virtuele omgeving? Probeer anders de console install. Bij Debian gaat dat meestal ook vlotter.
Edpnet 85/30 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: VoipTiger, ook mobiel
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor r2504 » 3 weken 2 dagen 11 uur geleden (23 Nov 2017, 08:59)


Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1470
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 114 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor petrol242 » 3 weken 2 dagen 8 uur geleden (23 Nov 2017, 11:14)

Ik weet niet of het er mee te maken heeft, maar je gebruikt een 32bit versie van debian met deze iso. Ik weet niet op welke architectuur je host en je virtuele draait? En of je dat moet aangeven in je virtuele? Bij VirtualBox is dat alleszins zo, bij ESX weet ik het niet. Voor 64bit is er de amd64 port (ook voor intel processoren hé)

De netinstall is ook een pak kleiner dan de volledige debian op dvd. Misschien eens deze gebruiken :
https://cdimage.debian.org/debian-cd/cu ... etinst.iso
Edpnet 85/30 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: VoipTiger, ook mobiel
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor r2504 » 3 weken 2 dagen 6 uur geleden (23 Nov 2017, 13:14)

Zelfde probleem... maar de oorzaak zit hem in de console van de vSphere Client.

Ik heb nu even de VMWare host client (web interface) gestart en de VMWare remote console gebruikt... en die stond dus netjes te wachten op het volgende scherm. Blijkbaar refreshed the vSphere client console dus niet correct om één of andere redenen.

Dus nu de stappen van MClaes...

5) curl -fsSL get.docker.com -o get-docker.sh
-bash: curl; command not found

Een apt-get install curl ontbrak dus nog (zie dat het op stap 11 staat).

13) apt-get install dbus-daemon
E: unable to locate package dbus-daemon

Misschien tegen beter weten in dan maar verder gegaan... maar uiteindelijk krijg ik geen verbinding op poort 8123.

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4352
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 245 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 284 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor MClaeys » 3 weken 1 dag 20 uur geleden (23 Nov 2017, 23:20)

dbus-daemon ging bij mij ook niet, was ik er vergeten bij plakken. Maar maakte geen verschil, het werkte wel (behalve in Firefox, daarin werkt de webpagina niet bij mij).
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1470
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 114 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor petrol242 » 3 weken 1 dag 2 uur geleden (24 Nov 2017, 17:19)

dbus is essentieel en zit in de basis installatie. Het is nodig om programma's met elkaar te laten communiceren. De daemon wordt opgestart bij het booten. Het moet dus niet apart geïnstalleerd worden.
Geef dit eens in in een console :

Code: Selecteer alles

ls /etc/rc*.d
Edpnet 85/30 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: VoipTiger, ook mobiel
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4352
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 245 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 284 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor MClaeys » 3 weken 21 uur 22 minuten geleden (24 Nov 2017, 22:47)

Dan krijg ik rc1.d tot en met rc6;d en ook rcS.d

Om een of andere reden krijg ik geen z-wave device paired, maar geen idee of het aan de software ligt (foute adres van de z-wave stick ofzo) of aan de z-wave module. Ik moet me echt wat meer gaan verdiepen in Linux. Foute adres it wass. 433Mhz test ik volgende week wel.
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1470
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 114 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Home assistant

Berichtdoor petrol242 » 3 weken 4 uur 51 minuten geleden (25 Nov 2017, 15:18)

In die directories met de runlevels kan je dus zien welke diensten er in welk runlevel gestart worden. Standaard boot Debian op in runlevel 2 (rc2.d). Als je gaat kijken welke diensten er dan gestart(S01) en gestopt (K01) moeten worden, kan je zien dat DBus opgestart zal worden...
Edpnet 85/30 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: VoipTiger, ook mobiel
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet


Terug naar “Allerlei”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten